Titel: Aquarium

Kunstenaar: JanisdeMan en Deef Freed

Locatie: Park Transwijk/Beneluxlaan

Zit u in de tram en rijdt u langs Park Transwijk in Utrecht? Let dan even goed op. Vlakbij het Aziatische restaurant Zinnia in het park staat een gebouw dat versierd is met bijzondere graffiti. In een prachtig aquarium zwemmen tropische vissen rondom dat gebouw.

Het kunstwerk is in opdracht van de provincie Utrecht gemaakt door JanisDeMan en Deef Feed en het gebouw noemen we een onderstation. Deze stations zorgen voor de stroomvoorziening van de trams. De provincie heeft onlangs de onderstations in Utrecht en Nieuwegein vernieuwd. Een mooie kans om het uiterlijk wat meer kleur te geven. Behalve het aquarium is er ook graffiti kunst te zien op de onderstations Doorslag en Merwestein in Nieuwegein. Met de ‘tag’ van Jan en zijn collega’s op deze gebouwen zijn de stations bovendien gevrijwaard van andere kunstenaars die daarop hun ding willen doen.

De provincie Utrecht heeft twee onderstations langs de trambaan in Utrecht, drie in Nieuwegein en twee in IJsselstein. Daarvan zijn er vier momenteel vernieuwd.

bron: regiotram Utrecht