fietst in het weekend

Met een vrolijke en kleurrijke muurschildering heeft de befaamde Utrechtse street artist de Verfdokter het evenement ‘Color The Wall’ ingeluid. Het kunstwerk, waarop een diverse groep fietsers wordt afgebeeld, is te bewonderen bij de ingang van de onlangs geopendefietsenwinkel Mantel in The Wall. Met deze schildering geeft De Verfdokter een voorproefje van het street art evenement dat plaatsvindt in het weekend van 25 en 26 mei.

Robert Jan Brink, zoals De Verfdokter heet, bracht de schildering in zeven uur met spuitbussen aan op houten panelen. Al tijdens de werkzaamheden trok het werk veel publiek. Robert Jan Brink: “Ik ben erg tevreden over het resultaat. Het is een gevarieerde mix van mensen geworden, want iedereen fietst in Nederland: klein, dik, dun, lelijk, vrolijk enzovoort. Je kan er alle kanten mee op. Ook fietsen zijn er in allerlei vormen en maten”. Als grapje heeft de Verfdokter de stripfiguur ‘Wally’ verwerkt in de muurschildering. “Dat is natuurlijk een verwijzing naar The Wall en ook leuk als zoekplaatje”, aldus Brink.

De laatste 4 foto's hieronder toont het resultaat van zijn werk.

 

Op zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019 vond in The Wall een groot street art evenement plaats. Tien graffiti kunstenaars kwamen live muurschilderingen maken op houten panelen van 2 bij 4 meter. Deze panelen bleven een maand lang op de boulevard staan en werden daarna geveild. De opbrengst gaat naar de aanleg van een pannaveldje in het Maximapark.