Kunstenaar: Maureen Kolhoff

 Maureen Kolhoff is een 27-jarige kunstenares uit Nederland. Toen ze klein was deed ze vaak mee aan kleurwedstrijden en vond ze het leuk om creatief bezig te zijn. Sinds de middelbare school weet ze dat ze niets anders wil doen dan kunst maken. 

Van 2017 t/m 2019 studeerde Maureen aan de Edinburgh Atelier of Fine Art (EAFA) in Edinburgh, Scotland. Hier leerde Maureen tekenen en schilderen volgens de "klassieke" methode en hier is haar liefde voor het schilderen van stillevens in olieverf ontstaan. Naast schilderijen maakt Maureen ook straattekeningen en muurschilderingen.   

Door het World Street Painting Festival in Arnhem kwam Maureen in aanraking met 3D Streetpainting en een paar jaar later deed ze voor het eerst mee aan festivals. Het toffe van straatkunst vindt Maureen dat je lekker groot kunt werken, dat het toegankelijke kunst is, omdat het in de openbare ruimte gemaakt wordt en de interactie met de mensen terwijl je aan het werk bent. Maureen hoopt met haar werk de wereld een beetje mooier en kleurrijker te maken. 


Locatie: Rond het Fort/Rijnhuizerpad