PLETTENBURG

Maandag, 19 september 2016.

Afgelopen week was het te warm om in de middag van werk naar huis te lopen, dus afgelopen week geen hardloopforensen.

Vrijdag was een vrije dag, dus kon ik in de ochtenduren nog een rondje door Nieuwegein lopen en gisteren liep ik de Dam tot Damloop. 

OP het laatste moment kon ik nog meelopen met een businessteam.

Vandaag is het niet meer zo warm enbest lekker om te lopen.

Ik liep vandaag rondom de wijk Plettenburg.

Deze wijk is een bedrijventerrein en ligt tussen het Amsterdam-Rijnkanaal en het Lekkanaal, met aan de overkant respectievelijk de wijk De Liesbosch, de buurtschap Heemstede en nieuwe wijk Het Klooster, het bedrijventerrein/de wijk De Wiers, en het Merwedekanaal, met aan de overkant de wijken Fokkesteeg, Merwestein, Jutphaas-Wijkersloot, Zuilenstein en Huis de Geer. De wijk kent 143 inwoners 

Plettenburg is het grootste bedrijventerrein van Nieuwegein. Naast veel kantoren herbergt het ook enkele andere belangrijke voorzieningen, zoals onder andere het tijdelijke,  voormalige gemeentehuis van Nieuwegein, het Huis van Sport, he tOosterlicht College, het kasteel Rijnhuizen, enkele sportvelden en de begraafplaats Noorderveld.

Tevens kent het nog wat bewoning rond de Malapertweg, een overblijfsel van toen hier de Overeindseweg liep, de oude verbindingsweg tussen Jutphaas en Houten.

De ronde rond en door deze wijk bracht de afgelegde afstand vandaag op 14,6 kilometer, welke is afgelegd is in een tijd van 1 uur en 22 minuten.

Gemiddelde tempo bedroeg 5 min 40 sec per km met een gemiddelde hartslag van 138 bpm.

Ik ben met deze training  over onder andere de volgende tegels gekomen in het Hardloopspel.

* Nieuwegein: 7 km, 1 posities gestegen naar # 2

* Nieuwegein-Noord: 7 km, 0 posities gestegen naar # 1 (tegelkoning)

 

En tot slot: de afgelegde afstand in 2016 is hier gekomen op 2.238 kilometer.