een nieuwe muurschildering van De Strakke Hand

Op de het pand van De Stadstuin aan de Europalaan 20 is  een muurschildering van het Utrechts kunstenaarscollectief De Strakke Hand te bewonderen. 

De muurschildering moet een ‘highlight’ worden van een festival zegt Evan Erkelens van De Stadstuin. “Cliff van Thillo maakt alle illustraties voor ons en heeft ook de schets voor deze  muurschildering gemaakt. We hebben hem volledig vrijgelaten in het ontwerp en na een kleine aanpassing gaven we groen licht. Het kunstwerk, dat uiteindelijk door De Strakke Hand op de muur is geschilderd, draagt bij aan de rauwe sfeer van De Stadstuin.”

In april 2015 opende De Stadstuin de eerste locatie in een leegstaand kantoorpand aan de Europalaan. Vanaf het begin was duidelijk dat de onderneming er niet permanent in kon blijven, maar wanneer De Stadstuin eruit moet is echter niet bekend. “Het blijft onzeker. Met de nieuwe muurschildering willen we laten zien dat wij hier nog wel even willen blijven. Het is tenslotte de plek waar het allemaal begon”, aldus Erkelens.