Op de hoek van de Wittevrouwenstraat en de Ridderschapstraat is  muurschildering te zien. De Sleutelkoning kwam op het idee na foto’s te hebben gezien op DUIC van de muurschildering van Pyke Koch op de Van Asch van Wijckskade.

Het sleutel- en slotenmakerbedrijf bestaat al sinds 1910 en begon in een zijstraat van de Steenweg. In 1926 verhuisde het bedrijf naar de huidige plek, waar het nu altijd nog zit. Sinds 1933 voert het familiebedrijf de naam Sleutelkoning. Eigenaar Chris van Dusschoten zag op DUIC enkele foto’s van de muurschildering van Pyke Koch en kwam zo op het idee om ook een schildering te laten maken. “Op de muur naast onze zaak hadden we jaren geleden ook een kunstwerk laten maken. Die was na al die jaren niet meer zo mooi. Ik besloot om de makers van het werk aan de Van Asch van Wijckskade uit te nodigen om samen tot een nieuw werk te komen.”

Michiel Meulemans, van De Strakke Hand: “We vonden samen een oude advertentie uit 1940 in de winkel waar we mee aan de slag zijn gegaan. De advertentie was verkleurd door al het zonlicht, we besloten om juist deze blauwe kleur over te nemen.” Na drie dagen schilderen is de nieuwe muurschildering af. “Uiteraard hebben we de naam van de originele maker van de advertentie ook genoemd. Het is mooi dat we met deze muurschildering de stad weer een nieuw kunstwerk kunnen geven.”