liep richting Utrecht en trof deze muurschildering

Op de hoek van de Croeselaan en de Van Zijstweg is  een gigantische muurschildering van 190 vierkante meter te zien. Met de schildering wil illustrator Munir de Vries podium bieden aan initiatieven uit de Dichterswijk en het wijkproject Bijtankstation: een creatieve community dat buurtactiviteiten organiseert, waarvoor het vervallen tankstation aan de Croeselaan als beoogde vaste locatie wordt gezien. Maar dat is tot op heden nog niet gelukt. 

Wat staat er precies op de muurschildering?

 

“Er staan een aantal figuren op. Zo heb ik in het midden een tekening gemaakt met kinderen van de basisschool uit de buurt. Zij vonden dat er te weinig speelplekken waren. Dat heb ik in de tekening verwerkt.

Ook staat er een vrouw met bokshandschoenen die staat voor stichting Fighting 4 Power. Zij geven vechtsporttraining aan vrouwen met een beschadigd zelfvertrouwen, om ze te empoweren. Maar er staat ook een skateboarder in een boerka op, geïnspireerd op een verhaal van de initiatiefnemer van skatepark de Yard, of een man die op zijn hond lijkt en toevallig voorbijliep toen ik met de muur bezig was. Alles in het werk heeft zijn verhaal.”

 

Bron en meer info: DUIC.NL