Annabel en Opa terug in Fokkesteeg

Update:

Inmiddels heeft kunstenares Carin Steurink met haar gemeenschapskunst er voor gezorgd dat de kenmerkende beelden van Annabel en opa als muurschildering terug zijn op het centrale plein in Fokkesteeg.

 

Nog voor de zomer krijgt de wijk Fokkesteeg een mooi kunstwerk. Carin Sleurink, die eerder in de Rijtuigenbuurt in Batau Zuid een prachtig kunstwerk maakte, is nu in Fokkesteeg aan de slag. De muurschildering in Fokkesteeg krijgt kleur!

Kunstenares Carin Sleurink tekende alle hokjes en kinderen van basisschool De Schouw mochten vandaag de eerste hokjes inkleuren. Dat is veel leuker dan in de klas zitten!

De komende tijd vult Carin de muurschildering steeds verder in, samen met vrijwilligers uit de buurt. Uiteindelijk staat er op de ene muur (aan de Rapenburgerschans) Annabel, met schilderijtjes van andere kunstenaars. Aan de andere kant komt Opa te staan, die een scherm bij zich heeft waarop in een animatie het verhaal van Nieuwegein te zien is.

De muurschilderingen zijn onderdeel van Betere Buurten, een project waarin de gemeente de buitenruimte van Schansen-Noord samen met buurtbewoners opknapt en klaarmaakt voor de toekomst.