Lekboulevard

Maandag, 5 september 2016

 

In het kader van het project Wijken in Nieuwegein liep ik vanaf mijn werk in Utrecht Zuid naar het zuidelijkste deel van Nieuwegein, namelijk de Lekboulevard.

Dit is een afstand van 14 kilometer, waar ik 1 uur en 21 minuten voor nodig had.

 

Zoals de naam al zegt ligt de Lekboulevard aan de rivier de Lek die, om precies te zijn, ten zuiden van de wijk stroomt, ervan gescheiden door de uiterwaarden. In het noorden grenst de langgerekte wijk aan de wijken Hoog-Zandveld en Zandveld, in het oosten aan het Merwedekanaal, met aan de overkant Vreeswijk, en in het westen aan de A2. De wijk heeft ruim 1600  inwoners.

De wijk is gebouwd in de jaren tachtig van de vorige eeuw.

Met uitzondering van de Lekboulevard zelf en de Veerweg, zijn alle straten vernoemd naar onderwerpen die met rivieren en zeeën te maken hebben, en eindigen ze op -monde, zoals de Kiezelmonde, Ankermonde, Veermonde, Bovenmonde, Benedenmonde en de Nijemonde.

De wijk kent enkele voorzieningen, waaronder de aanlegplaats van de voet- en fietsveerverbinding over de Lek naar Vianen, een jachthaven en het congres- en partycentrum 't Veerhuis. Het winkelcentrum Hoog-Zandveld en de sneltramhalte Nieuwegein-Zuid liggen net ten noorden van de wijk, vlak bij 't Veerhuis.

Ik ben met deze training  over 4 tegels gekomen in het Hardloopspel, onder andere:

* Nieuwegein: 6 km, 14 posities gestegen naar # 2

* Nieuwegein-Noord: 4 km, 0 posities gestegen naar # 1 (tegelkoning)

* Vianen: 3 km, 6 posities gestegen naar # 4

 

Totaal afgelegde afstand in 2016: 2.126 kilometer