hardloopfo·rens (de; m,v; meervoud: hardloopforensen, hardloopforenzen) 1iemand die werkt in een andere plaats dan waar hij woont en deze afstand hardlopend aflegd.


Bronvermelding

Deze site is opgezet naar aanleiding van een bericht op de site Verkeersnet over het fenomeen "hardloopforensen" in het buitenland. In het artikel "Park en Run" werden een aantal sites vermeld over dit onderwerp.

De inhoud van deze site is grotendeels gebaseerd op de volgende sites:

The Runcommunator

Run to work

Runworknet

Meer links zijn HIER te vinden.


Mijn hardloopforensen

Ik loop 4 dagen in de week van huis naar mijn werk.  Hardlopen in de vroege ochtenduren  is een prettige manier om de dag te starten.  De voordelen zijn talrijk. Velen van ons hebben een zo druk leven dat het regelmatig  doen aan sport als dageljkse bezigheid bijna niet te doen is. Echter door het nuttige (naar het werk gaan) met het aangename (hardlopen) te verenigingen maak ik  het lopen nog zinvol ook.  Ik  kom fit en fris op het werk, ik val af, danwel blijf op gewicht en ik spaar geld uit door naar het werk te gaan hardlopen.  Ik kom op tijd op mijn werk omdat ik geen last heb van treinvertragingen en ook sta ik niet in de file.

Meer over mijn hardloopforensen


Voordelen

Een aantal voordelen van hardloopforensen op een rijtje:

  • Lopen van en naar het werk houdt je fit
  • Hardloopforens bespaart geld
  • Hardlopen is goed voor de lijn
  • Hardlopen vermindert stress
  • Hardlopen geeft je een opgewekt gevoel
  • Door het hardlopen wordt je alerter
  • Hardlopen houdt de geest helder
  • Je gaat beter slapen
  • Hardlopen is goed voor je sexleven
  • Hardlopen is goed voor het milieu

Meer over de voordelen van hardlopen


Je spullen

Zorg dat je zoveel mogelijk spullen op kantoor heb liggen. Hoe meer je op je werk kunt laten liggen, hoe minder je hoeft mee te nemen tijdens het hardlopen.

Ik zorg dat ik altijd een schone handdoek, schoon ondergoed, toiletgerei en schone kleren op kantoor heb liggen, zodat dit niet allemaal in mijn rugzak hoeft.

Datgene wat je wel mee moet nemen tijdens het lopen kan bijvoorbeeld zijn: je lunchpakket, sleutels, portemonnee en mobiele telefoon. Daarvoor kan je dan een kleine rugzak voor gebruiken. De rugzak die ik gebruik is de Deuter Speed Lite 10

 Futurumshop biedt een flink assortiment van verschillende  rugzakken, waaronder de genoemde rugzak van Deuter maar ook waterzakken van o.a. Camelbak.

 Verder heb je nog hardloopschoenen en hardloopkleding nodig: als je dat heb kan je gaan hardlopen. Welke spullen ik verder nog gebruik vind je HIER


Op je werk

Wat als er op het werk geen gelegenheid is je te douchen?

Kijk eens in de buurt van je werkplek of er een sportschool is. Natuurlijk niet om er op een loopband te gaan lopen.

De sportschool is natuurlijk een uitstekende plek om te douchen, je rek- en strekoefeningen te doen en desnoods nog wat te drinken.

Tegenwoordig bieden veel sportscholen basisabonnementen zodat je voor een redelijk tarief lid kan worden.

Een andere optie: bespreek met je werkgever of deze geen doucheruimte kan inrichten. Zij moeten een gezonde werksituatie bevorderen en werknemers die regelmatig sporten zijn minder afwegens wegens ziekte. Dus een win-win situatie voor zowel werkgever als werknemer.

 

 

Media: ARD Sendung