I = IN GESPREK

Deze woensdagmiddag verliet ik even over half vijf mijn werkplek en liep richting Lekkanaal en vandaar langs de Beatrixsluis het rondje Vreeswijk.

Het was best lekker loopweer, hoewel langs het kanaal was de wind wel vrij stevig en uiteraard had ik deze wind het grootste gedeelte tegen.

Worden we sterk van zal ik maar zeggen.

Uiteraard naar even de cijfers voor wie het wil weten: de route was in totaal 13,8 kilometer en als je deze met een gemiddelde tempo van 5 min 35 sec per kilometer afgelegd, hoe lang heb ik er dan over gedaan?

Laat maar zitten: ik kom op een tijd van 1 uur 17 minuten precies.

 

Aan het einde van deze loopsessie liep ik als  extra toetje nog een klein stukje Fokkesteeg, naar de Bergwal want voor het flatgebouw staat nevenstaand beeld. De titel van dit kunstwerk is getiteld "In Gesprek".

 

Dit werk van Marga Breij was een beetje zoek geraakt. De herkomst van dit bronzen beeld is onduidelijk. Tot 2010 kwam het niet voor op de lijst van gemeentelijke kunstwerken en daarom is het beeld ook niet eerder op de site van de hardloopforens opgenomen. Tijdens een schouw met bewoners en ambtenaren werd het gemeld, omdat de bestrating kapot was. Het beeld stelt twee figuren voor die tegenover elkaar zitten. Door de gebogen houding blijft er ruimte over om op te zitten. Hier wordt zeker gebruik van gemaakt. Waarschijnlijk is het beeld een schenking aan de serviceflat waar het tegenover staat. Het is opgenomen in het regulier onderhoud van de beeldencollectie.