IJsbaan Parkhout

Donderdag, 1 maart 2018

 

Buiten schijnt een lekker zonnetje: het lijkt wel lente. Niet zo gek want vandaag is de meteorologische lente ook begonnen.

Maar koud dat het is: de gevoelstemperatuur loopt op tot minus 15 graden.

Toch wil ik wel mijn loop doen en daarom met een aantal lagen kleding, handschoenen en een muts naar buiten.

Ik liep richting Parkhout om te kijken of de ijsbaan onderhand open is en ja hoor:

 

Schaatsbaan Parkhout werd vandaag officieel geopend door wethouder Johan Gadella. De baan is dagelijks open van 9.00 uur tot 22.00 uur (ook in het weekeinde). De toegang is gratis.

Schaatsbaan Parkhout is een natuurlijke landijsbaan van 400 meter. De ijsbaan ligt in het prachtige Park Oudegein (ingang aan de Geinoord in Nieuwegein). De baan bestaat al ruim 40 jaar en is eigendom van de gemeente Nieuwegein. De gemeente zorgt voor muziek, verlichting en dat de baan goed berijdbaar is.

Winterklaar 

Afgelopen maanden is er hard gewerkt om de schaatsbaan winterklaar te maken. De oevers zijn bijgewerkt, het waterpeil is op orde gebracht en de licht- en geluidsinstallatie is getest. Het terrein is met een toegangshek afgesloten en er is een bord geplaatst ‘betreden op eigen risico’. Als dit toegangshek op slot zit, dan is het ijs niet betrouwbaar. Informatie over de schaatsbaan is te via de website www.nieuwegein.nl.

Parkeren

Bezoekers die met de auto komen, kunnen parkeren aan de schaatsbaan kant van Geinoord en op verschillende parkeerplaatsen: sportcomplex Parkhout /Zandveld, de bouwspeeltuin en Jack´s Grillhouse. In geval van ongelukken moeten hulpdiensten toegang krijgen, daarom kunnen bezoekers slechts aan één kant van Geinoord parkeren. Dit parkeerverbod geldt tot zolang de ijsbaan open is. Stadstoezichthouders voeren controles uit.