Haringtest 2017

Haringtest: "Beste haring van de regio koop je in Nieuwegein"

PROVINCIE UTRECHT - De lekkerste Hollandsche Nieuwe van de provincie Utrecht is te vinden in Nieuwegein. Dat blijkt uit de jaarlijkse haringtest van het AD. De haring van Sanny Bont krijgt een 9.

De jury zette de vis van de Nieuwegeinse ondernemer op de elfde plek. "Een haring met alleen maar positieve kenmerken. Volle romige smaak, fris en zilt. Een uitstapje waard voor de echte haringliefhebber", schrijft de krant. Het enige minpuntje is volgens de jury dat er te veel bacteriën op de vis werden aangetroffen.

Ook andere Utrechtse ondernemers deden goede zaken volgens de jury. De Utrechtse viszaak Visgilde Lijffijt & De Jong behaalde met een 9- de vijftiende plek op de ranglijst. Lindsey's Vissopeciaalzaak in Wijk bij Duurstede werd vierendertigste met een 8,5.

Oppidium Heinen Vis in Amersfoort is de op een na slechtst scorende Utrechtse viszaak volgens de test. De viswinkel is door de jury op de 131e plek gezet. De Viszaak in Driebergen eindigde op de 135e plaats.

Uit de jaarlijkse Nationale Haringtest van het AD blijkt dat veel bedrijven zich niet houden aan de maximale verkooptemperatuur van 7 graden. Van de 148 bezochte adressen hielden 69 zich niet aan die regel uit de Warenwet.

Conclusie: Een hard gelag. Bont valt uit de top 10 na het bekend worden van de microbiologische resultaten. Dat doet voor een deel het harde werken teniet. Maar het blijft een mooie klassering.

BEKIJK DETAILS

Vers van het mes? Ja

Beoordeling op schoonmaak, geur, presentatie en smaak Een haring met alleen maar positieve kenmerken. Volle romige smaak, fris en zilt. Een uitstapje waard voor de echte haringliefhebber.

Cijfer voor haring 9,5

Rijping Gemiddeld

Schoonmaak Zeer goed

Gewicht (gram) 68

Prijs per stuk € 2,20

Prijs per 100 gram € 3,23

Temperatuur (°C) 2,8

Percentage vet 14,8

Microbiologische gesteldheid Waarschuwingsfase