Pop-up stadsstrand bij gevangenis Wolvenplein: Copacabajes

Vanaf  12 juli tot en met 20 augustus wordt een luchtplaats van oud-gevangenis Wolvenplein omgetoverd tot een ‘pop-up’ stadsstrand. De Copacabajes moet een ‘relaxte sfeerplek’ worden en is onderdeel van De LiK.

Vanaf woensdag t/m zondag is iedereen vanaf 15:00 uur welkom op de Copacabajes. Je kunt er met je voeten in het zand een kop koffie of een koud biertje drinken. “Het moet een relaxte plek worden, waar veel mogelijk is”, vertelt Thijs Bakx van Bakx & Meijer. “Als mensen een gitaar meenemen en willen optreden, dan kunnen ze dat even aangeven bij de barman en beginnen.”

De LiK maakt het mogelijk om in de oude gevangenis (culturele) evenementen te organiseren. Bakx & Meijer exploiteert de locatie. “In de zomer worden er hier nauwelijks evenementen georganiseerd, dan vonden wij jammer. Daarom zetten we het pand open voor iedereen die er een biertje wil drinken”, zegt Bakx.

Buitenbar

Het pop-up stadsstrand komt op de luchtplaats die te bereiken is via de expeditiedeur, daar werden vroeger de goederen voor de gevangenis geleverd. Het basketbalveld op de luchtplaats is volgestort met zand. Een buitenbar verzorgt het drinken. Eten mag je zelf meenemen, of bestellen via Thuisbezorgd.nl (de buitenbar verschaft kortingsvouchers). Een kleine kaart voor wat borrelhapjes is wel aanwezig. Het stadsstrand zal tot 22:30 uur geopend zijn.