FOKKESTEEG

Donderdag, 18 augustus 2016

Het is een tijd geleden dat ik als hardloopforens van werk naar huis heb gelopen.

Het was warm vandaag, ruim 26 graden en het ging moeizaam.

Na precies een uur hield ik het voor gezien en heb in dit uur 10,42 kilometers afgelegd, waarbij dient gezegd te worden dat ik ook 3 minuten heb gewandeld. 

Een hamstringprobleem en vakantie zorgde voor een onderbreking.

Ondertussen heb ik wel weer gelopen maar omdat is gisteren weer aan het werk ben gegaan, gaat ook nu pas weer het hardloopforenzen van start.

In juni ben ik begonnen met het lopen rond de Nieuwegeinse wijken en vandaag liep ik rond de wijk waar ik nu woon, Fokkesteeg.

Afgelegde afstand: 10,42   kilometer

Tijd: 1 uur

Gemiddelde tempo: 5 min 46 sec per km

Gemiddelde snelheid: 10,4 km per uur

Gemiddelde hartslag: 156 bpm

Totaal afgelegd in 2016: 1.966 kilometer

 

 

Ik bent met je training van 18-8-2016 16:40 over 3 tegels gekomen in het Hardloopspel.

* Nieuwegein-Noord: 4 km, 29 posities gestegen naar # 42

* Nieuwegein: 3 km, 1 posities gestegen naar # 4

* IJsselstein: 3 km, 18 posities gestegen naar # 46

De wijk ligt ingeklemd tussen het park Oudegein in het westen en het Merwedekanaal in het oosten, en grenst verder, met de klok mee aan de wijken; Merwestein, Plettenburg, De Wiers en Zandveld.De wijk Fokkesteeg is gebouwd eind jaren zeventig en in de jaren tachtig van de twintigste eeuw.

De naam Fokkesteeg heeft echter al een veel oudere betekenis. De naam is namelijk afgeleid van een weg, genaamd de Fokkesteeg. De weg was de oprijlaan vanaf de toenmalige Vaartsche Rijn naar Huis Oudegein. De weg bestaat nog steeds en is grotendeels omgebouwd tot een fietspad.

De wijk is gebouwd in wat voor de bouw de Oude Geinsche Polder heette. Het gebied ten noorden van de Fokkesteeg was voor 1971 onderdeel van de gemeente Jutphaas en het gebied ten zuiden hiervan was onderdeel van de gemeente Vreeswijk. Het gebied was tot 1973 in handen van Jonkheer De Geer van Oudegein.

In Fokkesteeg-Midden is in het begin van de jaren tachtig van de twintigste eeuw, met behulp van de plaatselijke woningbouwvereniging Jutphaas een Gemeenschappelijk wonencomplex gebouwd dat de naam Gemeenschappelijk Wonen Nieuwegein draagt. Het is in zijn vorm (op niet-religieuze basis) het grootste van Europa.

Op 27 juni 2011 haalde de wijk het landelijk nieuws door een brand in het verzorgingstehuis De Geinsche Hof. Er vielen hierdoor vijftig gewonden, waaronder negen ernstig. De bewoners werden tijdelijk ergens anders ondergebracht.