Fietspad Linielanding

 

Afgelopen week is een  nieuwe fietspad tussen Streektransferium De Linielanding in Nieuwegein en de Knoesterweg in Schalkwijk aangelegd.. Met deze aanleg van het fietspad is er een doorgaande fietsroute ontstaan tussen het Amsterdam Rijnkanaal/ Kanaaldijk en de Waalseweg. De Linielanding is met deze nieuwe verbinding een nóg aantrekkelijkere uitvalsbasis voor fiets- en wandeltochten in de regio en het Eiland van Schalkwijk. 

Met de aanleg van het fietspad bij de Linielanding is een ontbrekende schakel gerealiseerd in het fiets- en wandelroutenetwerk in de regio. Door dit nieuwe fietspad en de in 2015 gebouwde Nieuwe Heemsteedsebrug zijn Houten en Nieuwegein nu nóg beter verbonden.

 

De hardloopforens moest deze route even uitproberen en ik liep dus vanmiddag vanaf mijn werk via de Ringwade, en Plettenburgerweg naar het Amsterdam-Rijnkanaal. Deze stak ik over via de Nieuwe Heemsteedse fietsbrug en vervolgde mijn weg langs hetzelfde kanaal via de andere zijde.

Direct voorbij de snelweg lag het fietspad dat evenwijdig langs de snelweg liep, via de  nieuwe Linielanding richting Tull en Waal.

Aan het einde van het pad ging de route via de Beatrixsluizen naar huis.

Een leuke, nieuwe route van 12,5 km van werk naar huis: leuk voor de variatie.

Over deze 12,5 km deed ik 1 uur 6 min 45 sec: tempo was 5 min 20 sec per km en de snelheid 11,3 km per uur met een gemiddelde hartslag van 147 bpm.