Eerste Fietsnetbord geplaatst in Nieuwegein

Snel de weg vinden op je fiets door Nieuwegein. Dat kan eenvoudig via de negen gekleurde Fietsnetroutes. Bij de fietsbrug nabij de Plofsluis is het eerste bord geplaatst met alle routes door Nieuwegein.

Het netwerk van knooppunten voor fietsers is oorspronkelijk in Belgisch Limburg bedacht met als uitgangspunt: een nieuwe manier van het bewegwijzeren van de fietsroutes. Intussen is dit netwerk uitgerold over de belangrijkste provincies van België en over alle provincies van Nederland. Er worden nog wel verschillende namen gebruikt, zoals fietsroutenetwerk, fietsnetwerk of fietsknooppuntennetwerk. In alle gevallen bedoelt men de steeds meer gebruikte en bekende 2-cijferige knooppuntnummers die dus nu in heel Nederland en Belgie te vinden zijn.

De knooppuntnummers zijn bedoeld om eenvoudig jouw fietsroute te kunnen plannen en volgen. Voordat het knooppuntennetwerk ontstond waren er langeafstandsfietsroutes, zogenaamde lusvormige fietsroutes. Het nadeel van deze fietsroutes was dat er steeds dezelfde route werd gevolgd. Daarom hebben knooppunten in het fietsroutenetwerk nu deze nummers gekregen die je kan gebruiken om een eigen route samen te stellen, of bestaande routes van bijvoorbeeld fietsroutewebsites te fietsen.