Een aantal tips

Is het niet mogelijk gebruik te maken van een douche, loop dan vanaf je werkplek naar huis. Er zjn fanatieke hardlopers die zowel naar het werk als naar huis lopen, maar de meesten lopen alleen heen of alleen terug.

Neem je hardloopspullen mee naar kantoor in de ochtend en ga na gedane arbeid aan de eind van de dag naar huis lopen. 

Je kleding die je hebt achter gelaten op je werk neem me mee naar huis in je rugzak op het moment dat je niet naar huis loopt.

Als je toch naar je werk wilt hardlopen maar er is geen douche, dan kan je producten kopen om je op te frissen voor je aan het werk gaat. Probeer de zeep en shampoo van Halo, dat verkrijg baar is bij WIGGLE.

Bij de drogist kan je natuurlijk ook vochtige verfrissingsdoekjes, deodarant, antitransparant e.d. voor de nodige verfrissing zorgen. Verder is te hopen dat je collega's enige tolerantie willen tonen.

 

Is de afstand tussen werkplek en huis te groot om helemaal lopend af te leggen: gebruik dan voor een gedeelte van de route het openbaar vervoer. Het laatste stuk kan je dan hardlopend afleggen.

 

Het weer hoeft meestal geen reden zijn om niet te gaan lopen. Slecht weer bestaat niet, je kan je op elk weertype kleden. In de zomer volstaat een functioneel hardloopshirt met/zonder mouwen. Draag geen katoenen shirts. Katoen neemt wel vocht op maar.... houdt dit vast, zodat het plakt aan uw huid. En dat gaat schuren. In de winter draag je kleding met lange mouwen en broeken met lange pijpen evt met thermisch ondergoed. Tegen de regen zijn er jacks met de volgende eigenschappen:  lichtgewicht, winddicht, waterafstotend en ventilerend, zeer functioneel in een regenbui.

 

Ook een belangrijk item voor een hardloopforens is de rugzak om je spullen mee te vervoeren. Deze zijn er in allerlei maten en kwaliteiten. Er zijn een aantal zaken waarop je moet leten bij de aanschaf van een rugzak: het moet comfortabele rugbanden hebben,een buikband hebben en alles moet goed instelbaar zijn en het liefst traploos. Als je weinig spullen hoeft te vervoeren is een heupgordel ook te overwegen.