De rugzak

Wanneer je van plan bent een rugzak aan te schaffen is het verstandig om aan de volgende punten te denken.

Zorg voor een rugzak met banden voor de borst en middle. Dit is een van de belangrijkste punten waarop je moet letten. Rugzakken met alleen banden over de schouder rammelt alle kanten op en dat zit niet lekker.

Als je een rugzak koopt met zowel een borst- als tailleband en je trekt ze goed aan, dan blijft je rugzak goed op zijn plek zitten.

Elke rugzak voegt gewicht toe en daar moet je toch maar mee hardlopen. En met hardloopforensen is het bijna onvermijdelijk dat je spullen moet meenemen, al is het alleen maar je ondergoed en lunchpakket. Het is dus belangrijk dat je het gewicht dat je moet dragen zou veel mogelijk te minimaliseren.

Probeer zoveel mogelijk je baggage te beperken, waardoor je een kleinere rugzak kan aanschaffen, dat opzich natuurlijk al gewicht scheelt, makkelijker te bevestigen is en beter is voor de rug.

Normaal gesproken ga je zweten als je je inspant, ook al is dat misschien alleen als de temperature wat hoger zijn. Het nare gevoel van zweet kan verminderd worden door een rugzak te kiezen met een ademend material. Vooral als het rugstuk kan ademen is dat al erg prettig. Het houdt ook je rugzak droger, maar ook je huid en kleding en dat maakt het lopen toch plezieriger.