Er zijn een groot aantal websites waarbij je gedetailleerde routes kan vinden in jouw omgeving. Deze routes zijn vaak al uitgeprobeerd, getest en beoordeeld door andere lopers en daarom zijn ze gebruiksvriendelijk en bieden zij mooie routes met goed begaandebare wegen.

Het is echter niet altijd mogelijk een fraaie of de beste route te nemen omdat tijd of ondere omstandigheden dit niet mogelijk maakt.

 

Ik heb zelf 3 basisroutes uitgestippelt die ik gebruik afhankelijk van hoeveel tijd ik heb om op kantoor (of thuis) te komen of hoe ik mij op dat moment voel.

Ik kan een korte route nemen van 6 kilometer: dit is de snelste route van huis naar werk. Deze gebruik ik als ik weinig tijd heb of gewoon geen zin heb voor een lange afstand.

De route die is meest gebruik is een route van 12,5 kilometer langs het Amsterdam-Rijnkanaal: een rustige route, grotendeels over het fietspad.

Tot slot heb ik nog 2 routes die beide ongeveer 16 kilometer lang zijn: een route richting Utrecht-C en via het Amsterdam-Rijnkanaal naar Nieuwegein en een route die loopt via Houten.

De routes zijn gemaakt op de site van AFSTANDMETEN en je vindt ze hieronder.

Verschillende routes is ook belangrijk voor de afwisseling: elke keer de zelfde route gaat op den duur toch vervelen.

Probeer routes te maken die bijvoorbeeld door parken gaan, langs het water of langs fraaie uitzichten: dit alles om gemotiveerd te blijven en plezier te blijven houden in het lopen (ook naar je werk toe).

DE KORTSTE ROUTE

DE STANDAARDROUTE