Hoogopgeleiden forensen meer

 

Momenteel reist 42 procent langer dan een half uur, vorig jaar was dit nog 38 procent en in 2011 nog 32 procent. Dat meldt werving- en selectiebureau Yacht dinsdag.

De oorzaak is volgens het bureau te vinden in het economisch klimaat, waardoor mensen zich gedwongen zien banen te accepteren die verder van de woonplaats verwijderd zijn. Een op de tien hogeropgeleiden is langer dan een uur onderweg.

De reisbereidheid onder hoogopgeleiden is vrijwel stabiel. 35 procent is bereid langer te reizen dan ze nu doen, vorig jaar was dit 34 procent.

Mannen

 

Mannen zijn vaker bereid langer dan een half uur naar hun werk te reizen dan vrouwen. Ook hebben academisch opgeleiden een grotere reisbereidheid dan mensen met een HBO-diploma.

Gemeten naar sectoren zijn ICT'ers het meest reisbereid. Personeel binnen de communicatie en media en de detailhandel is het minst bereid langer dan een half uur onderweg te zijn.

"Wat verder opvalt is dat men in Zeeland, net als vorig jaar niet tot bewegen is te krijgen. Is in Nederland 50 procent bereid langer dan 30 minuten te reizen, in Zeeland is dat niet meer dan 43 procent", voegt Yacht-directeur Dick Koopman toe.

 

Terug naar het nieuws