ECOTAP

Vanmorgen was de hardloopforens vrij vroeg op: een kwartier voor mijn wekker ging werd ik wakker omdat ik nodig moest.

Dus noodzakelijkerwijs mijn bed uit en ja, als je nog een kwartiertje heb te gaan, dan ga ik niet terug in bed.

Dus om 6 uur vanmorgen stond ik buiten om naar mijn werk te gaan.

Als ik in de ochtend naar mijn werk loop moet ik uiteraard meer op mijn tijd dan op de afstand letten.

6 uur vertrekken, even over half acht wil ik wel op mijn werklocatie zijn, zodat ik daar nog rustig kan gaan douchen.

Dus ruim anderhalf uur kan ik lopen en aangezien ik iets minder dan een kwartier doe over 2,5 kilometer kan ik in principe ruim 15 kilometer lopen.

Ik besloot dezelfde route te nemen die ik gisteren nam dus Vreeswijk, Lekboulevard, Paralelweg, Oudegein, Stadsboulevard, Herenstraat en Utrechtsestraatweg.

Verder nog 2 rondjes Rond het Fort, wat de totale afstand bracht op 16,8 kilometer.

6 uur vertrokken van huis, aankomst op werklocatie 5 over half 8, dus dat duurde 1 uur 35 minute: een tempo van 5 min 38 sec per kilometer met een gemiddelde hartslag van 141 bpm.

Onderstaande foto is genomen in de Herenstraat, bij de Rijnsteinsebrug: daar staat een zogenaamde Ecotap

Fietsers op een e-fiets kunnen in Nieuwegein terecht bij drie laadpalen op zonne-energie: in Jutphaas bij de Rijnhuizerbrug aan de Herenstraat, waar in Vreeswijk op de Voorhavendijk en in Park Oudegein ter hoogte van de toegangsweg naar het Natuurkwartier (aan de Parkhout). Daarnaast is het mogelijk om de fiets op te laden in de gratis bewaakte fietsenstallingen de Fietspomp en de Snelbinder in de Binnenstad.

De oplaadpaal (Ecotap) werkt op zonne-energie die opgeslagen wordt in accu’s in de paal. De paal heeft vier stopcontacten die met een startknop zijn te activeren. Het opladen is ingesteld op maximaal 2 uur per laadbeurt, zodat er verschillende laadbeurten mogelijk zijn (dus voor meer mensen). De oplaadpaal is al op diverse plekken in Nederland geplaatst waaronder Utrecht.