HEILIGE KOE

 

En weer is het maandag, dus kunnen we weer van werk naar huis lopen.

Vanmiddag vertrok ik vanuit Kanaleneiland in Utrecht-Z via de Nieuwegeinse wijk Galecop en langs het fietspad dat evenwijdig loopt met de snelweg richting IJsselstein. Vandaar via Doorslag, langs het ziekenhuis naar huis.

De afstand van deze route was 12,8 kilometer, welke is afgelegd in een tijd van 1 uur 10 min en 30 sec, ofwel een gemiddelde tempo van 5 min 30 sec per kilometer.

Vorig jaar liep de hardloopforens van werk naar huis of van huis naar werk en onderweg werden er foto's gemaakt van een kunstwerk.

Kijk maar eens aan de linkerzijde in het menu onder "Kunst onderweg"

Ook de komende periode  zal er wel eens een kunstwerk de revue passeren, want er staan aardig wat kunstwerken in de openbare locaties in Nieuwegein.

Zoals dit keer, toen ik in de wijk Galecop opeens geconfronteerd werd met een koe, die rustig op de hoek van de straat de omgeving in de gaten hield.

Dit beeld is een schenking van de bewonersvereniging Palet aan de wijk. Het ligt tussen het groen en de parkeerplaatsen in de wijk Galecop, gedeeltelijk op straat nabij de Rembrandthage. Enerzijds verwijst het beeld naar koeien, die we zo vaak aantreffen op schilderijen van Hollandse Meesters, anderzijds verwijst het beeld naar de auto, ook wel bekend als heilige koe. Op de rug van de koe is een verwijzing naar de naam van de opdrachtgever namelijk bewonersvereniging Palet.

Het beeld is trouwens in 1999 gemaakt door kunstenaar Joris Boudoin.