Na de A van Armensteeg, volgt nu de B van

BLOKHOEVE

Woensdag, 29 juni 2016

 

Het wil nog maar niet zomeren, de temperaturen blijven aan de lage kant.

Echter om te lopen waren het vanmiddag, even over half vijf, heerlijk loopweer.

 

In verband met de serie die momenteel op de website van de hardloopforens loopt, liep ik vandaag 2 ronden om en door de wijk Blokhoeve.

Hieronder nog wat cijfers over de route van werk naar huis via de wijk Blokhoeve:

 

Afgelegde afstand: 13,1   kilometer

Tijd: 1 uur 13 minuten 3 seconden

Gemiddelde tempo: 5 min 36 sec per km

Gemiddelde snelheid: 10,7 km per uur

Gemiddelde hartslag: 139 bpm

Totaal afgelegd in 2016: 1848 kilometer

 

 


Ik ben met deze training over 3 tegels gekomen in het Hardloopspel.

* Nieuwegein-Noord: 12 km, 0 posities gestegen naar # 1 (tegelkoning)

* Nieuwegein: 1 km, 0 posities gestegen naar # 3

* IJsselstein: 0 km, 0 posities gestegen naar # 24

De Blokhoeve is een wijk van Nieuwegein, in de Nederlandse provincie Utrecht. De wijk heeft ongeveer 800 inwoners

 

De wijk is als woonwijk pas ontstaan in het begin van de eenentwintigste eeuw. Toen is er een begin gemaakt met het nieuwbouwplan Blokhoeve Buiten, op de voormalige locaties van sportvelden, de plaatselijke atletiekbaan en golfbaan. De sportvelden en de atletiekbaan zijn verplaatst naar het noordrand van de wijk Galecop, genaamd de Galecopperzoom.

De golfbaan is verplaatst naar een locatie tussen Houten en Nieuwegein, nabij Heemstede.

De wijk is als volgt, van zuid naar noord verdeeld:

 

Blok

In dit deel bevinden zich enkele voorzieningen, zoals het Nieuwegeins Business Center en enkele horecagelegenheden. Het plan is om hier, naast de uitbreidingen van de voorzieningen, woningen en kleinschalige kantoren te realiseren. Het Blok bevindt zich ten noorden van de wijk Zuilenstein, nabij de gelijknamigesneltramhalte Zuilenstein.

 

Eiland

In dit, begin 2006 nog onontgonnen gebied is volgens de plannen een villawijk gepland. Op deze locatie bevonden zich de sportvelden en de atletiekbaan. De contouren van de atletiekbaan zullen behouden blijven.

 

Lamellen

In de zomer van 2004 was dit het eerste deel van het plan Blokhoeve Buiten wat werd opgeleverd. De Lamellen bestaat uit een mix van koop- en huurappartementen en eengezinskoopwoningen, waarbij het zich vooral wil richten op starters op de woningmarkt. Het in 2010 geplande nieuwbouwcomplex 'The Edge' levert aan deze doelstelling van de gemeente een belangrijke bijdrage. Op deze locatie bevond zich de golfbaan en bepaalde elementen zijn daarvan bewaard gebleven in lange en brede groenstroken. De buurt ligt ten zuiden van de Taludweg en is goed te zien wanneer men met de sneltram of de auto Nieuwegein wordt binnen gereden.

 

Ten noorden van de Taludweg

Dit deel van Blokhoeve wordt vaak niet tot de wijk gerekend en is onderdeel van het niemandsland tussen Utrecht en Nieuwegein. Op deze locatie is de bus en tramremise gevestigd.