Pont Ameide

Zaterdag, 30 april: het zonnetje scheen vanmorgen, geen wind dus prima weer voor de zaterdagse duurloop in voorbereiding voor mijn Leiden Marathon over 3 weken.

De laatste marathon die ik liep is alweer bijna 5 jaar geleden: in 2011 liep ik de Berlijn Marathon.

Twee weken geleden liep ik het rondje Lek via de pont bij Culemborg, dit keer liep ik langs de Lek en stak de Lek over met de pont naar Ameide.

Deze afstand bedroeg 30 kilometer en daarvoor had ik een tijd nodig van tijd nodig van 2 uur en 55 minuten, dat komt neer op een gemiddelde snelheid van 10,2 kilometer per uur ofwel een tempo van 5 min 51 sec per kilometer met een gemiddelde hartslag van 137 slagen per minuut.

De totale afstand die afgelegd is dit jaar komt met deze 30 kilometer op 1.414 kilometer.

Ik denk dat ik nog één keer een lange duurloop doen van ruim 32 kilometer komend weekend en op de zaterdag staat nog een halve marathon in IJsselstein op het programma. En deze wil ik volbrengen in een tijd van boven de 2 uur (marathontempo).

Reactie schrijven

Commentaren: 0