Zaterdagse duurloop Paaltje 192

De zon was vanmorgen al op toen ik begon aan mijn zaterdagse duurloop. De temperatuur lag even boven het vriespunt, dus best lekker weer om over de Lekdijk te lopen.

De procedure van deze zaterdagse duurlopen: rondje langs de Lek met als keerpunt ofwel oversteekpunt van de Lek de pont van Culemborg of, als we richting Lopik lopen, de pont bij Ameide.

Omdat ik aan deze zijde van de Lek de pont wel haal, deze ligt op ruim 14 kilometer, maar aan de kant van Vianen nog niet, omdat dat de route 17 kilometer is, ben ik nog maar even doorgelopen tot paaltje 192.

Vorige keer liep ik nog tot paaltje 200 en aannemende dat de paaltjes op 100 meter van elkaar staan, is het toch weer 800 meter verder: jawel, de paaltjes tellen ook hier van hoog naar laag.

Bij het keerpunt nog even foto's gemaakt van de strakblauwe hemel.

Al met al heb ik vandaag in een tijd van bijna 2 uur 50 minuten net niet de 29 kilometer gehaald: ik blijf steken op 28,8 kilometer en dit met een gemiddelde tempo van 5 min 54 sec per kilometer en een hartslag van 140 bpm.

Als ik de 32 kilometer passeer, dan ga ik weer eens inschrijven voor de marathon.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0