Lopend door Nieuwegein: de Pier


____________________________________________________________________________________________________________________________

Dinsdag, 7 juli 2015

 

 

Vandaag liep ik dezelfde route als gisteren, alleen uiteraard nu vanaf huis naar mijn werk. Het zal opnieuw een warme dag worden daarom is het wel lekker dat ik in de gelegenheid ben 's morgens redelijk vroeg te lopen.

Gisteren liep ik langs de Plofsluis en vandaag dus weer. De Plofsluis ligt op het punt  waar de Vuilcopsekanaaldijk en het Sluispad samen komen. Dit punt loopt een stuk door in het Amsterdam-Rijnkanaal. En ja,  hoe heet dat nu? Het is een aanlegsteiger of toch een pier? In het gedicht wordt gekozen  voor ‘pier’, dat schrijft wat makkelijker. Als het fout is, dan is het maar zo  en dat geeft niet. In ieder geval, het loopt nog een aardig eind door het kanaal in. Er staat een bord bij, ‘verboden toegang’. Het blijkt een plaats te zijn waar schepen met gevaarlijke stoffen mogen aanleggen.

 

Het bijbehorende gedicht

____________________________________________________________________________________________________________________________

Reactie schrijven

Commentaren: 0