Leiden halve marathon

Het is zondag 18 mei en dat betekent dan ik naar de kerk ga. Nee, ik ben niet gelovig geworden. Het doel was de Pieterkerk in het centrum van Leiden en deze kerk is zoals altijd het kloppend hart van het Leidse loopfeest.

De laatste jaren ben ik niet meer in Leiden geweest en waarom niet, dat weet ik niet. Leiden is altijd een perfect georganiseerd loopevenement.

Helaas was de reistijd iets langer omdat er geen treinen reden naar Leiden dus moest ik voor de zondag vroeg opstaan maar uiteraard was ik ruim op tijd in Leiden.

Startnummer opgehaald, omgekleed en tas ingeleverd en daarna naar de Breestraat waar de start van de halve marathon plaats vond.

Na het volkslied(???) konden de marathon en halve marathonlopers vertrekken naar het Groene Hart om bij Zoeterwoude over een speciaal aangelegd ponton het Rijnkanaal over te steken en vanuit daar terug naar Leiden te lopen.

Na 2 uur bereikte ik het centrum van Leiden en daar werden we voorbij gerend door de eerste marathonloper die het parcourrecord verbeterde.

Ik bereikte de finish na 2 minuten en 6 minuten en gezien de hitte moet ik hier gewoon tevreden over zijn.

Ik heb wel vernomen dat er nogal wat lopers onwel geworden zijn.

Medaille in ontvangst genomen, wat gedronken en fruit toe: tijd om naar huis te gaan.

Een rechtstreekse treinverbinding van Amsterdam naar Utrecht. Helaas was het een stoptrein die via veel stops eindelijk in Utrecht aankwam.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0