Maaltijd van de week

Ingrediënten

Hartige filadeegtaart met spinazie en kaas

 • 10 vellen filabladerdeeg
 • 1 kleine venkelknol in kleine stukjes
 • 1 zakje prei
 • 3 dunne bosuitje, in dunne ringen gesneden
 • 30 gram (sla)kruidenmix
 • verse dille
 • olijfolie
 • 800 gram panklare spinazie
 • 2 eieren
 • 100 gram witte kaasblokjes
 • 125 gram verse roomkaas
 • 75 gram rozijnen
 • blikje kikkerwten
 • 2 eetlepels sesamzaad

In koekenpan 2 el olie verhitten. Venkel, prei en bosui ca. 8 minuten zachtjes smoren zonder te kleuren. Spinazie met bodempje water aan de kook brengen en op hoog vuur laten slinken. Afgieten in zeef en zoveel mogelijk vocht eruit duwen. Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4. Taartvorm invetten met olie. Bodem en wand van vorm bekleden met helft van deegvellen; ieder vel dun bestrijken met olie en vellen iets over rand laten hangen. Eieren loskloppen. Beide kaassoorten in kleine blokjes snijden. Spinazie grof hakken en mengen met gesmoorde groenten, kikkererwten, rozijnen, pijnboompitten, kruidenmix, dille, 2 el olie, 3/4 deel van eieren en blokjes kaas. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Groentevulling in vorm scheppen en gladstrijken. Overhangend deeg over vulling vouwen. Afdekken met rest van deegvellen. Ieder vel weer dun bestrijken met olie. Overhangend deeg langs taartwand naar binnen vouwen. Bovenkant van taart bestrijken met olie en besprenkelen met water. In midden van oven taart in ca. 45 minuten goudbruin en gaar bakken. Halverwege baktijd bovenkant bestrijken met rest van ei. Sesamzaad erover strooien. Heet of lauwwarm serveren. Lekker met tomatensalade met olijven.

Reactie schrijven

Commentaren: 0