Rondje Tilburg

 Afgelopen weekend waren ik en Ariette in Tilburg waar voor de vierde keer het sportevenement Rondje Tilburg werd georganiseerd.

Op het programma stond mountainbiken, fietsen, wandelen en hardlopen en aan de laatste 2 onderdelen deden wij mee.

Ariette ging voor een wandeling van 10 kilometer en ik ging een halve marathon lopen.                                               De reden dat ik deze loop had uitgezocht was het feit dat er een speciale categorie was, namelijk barefooters.

Er werd een heus open europees kampioenschap barefoot halve marathon gehouden op deze 4de mei.

Je kon uiteraard op blote voeten lopen maar er bestond ook een lijst van schoenen die aan bepaalde eisen voldeden zodat deze ook mee mochten doen aan dit EK en uiteraard stonden mij Sockwa’s ook op de lijst.

Ik zag inderdaad een paar lopers op geheel blote voeten maar de meesten droegen toch minimalistische schoen. Maar goed ook, want er zaten een paar, weliswaar korte, stukjes tussen waarbij ik dacht hoe ga je hier overheen op blote voeten.

Terug naar mijn halve marathon: om half een werden we weggestuurd voor een grote ronde: eerst een stuk door de stad en daarna nog door het buitengebied in Tilburg.

Na 1 uur 53 minuten was ik weer terug in het Leijepark waar ik mijn medaille in ontvangst kon nemen.

 

Na een koude douche trof ik Ariette op het veld die ook net terug was van haar wandeling en samen konden we terugzien op een geslaagde dag…..

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0